Eram deja prea liniștită! Trebuia sa ma scoată ceva din sărite: Cazul diplomatului rus!

Momentan îmi beau cafeaua. Și ca orice viitor jurnalist care se respectă am decis sa citesc presa online, începând cu site-ul PRO TV. Am dat peste asta:

„Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Oleg Sergheevici Malghinov, a declarat, joi, ca, in conformitate cu prevederile Convenetiei de la Viena, este considerata imposibila ridicarea imunitatii diplomatului implicat in accident.”

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/ambasadorul-rusiei-consideram-imposibila-ridicarea-imunitatii-diplomatului-implicat-in-accident.html )
M-am înecat, la propriu, cu cafeaua!!!
Cum e posibil ca nimeni sa nu facă nimic? Cum e posibil ca întreaga lume sa treacă peste durerea familiei copilei respective. Ma întreb, în naivitatea mea, dacă acest caz era inversat și un diplomat român ar fi făcut asa ceva în Rusia, era la fel de „privilegiat”??? Sau dacă un alt diplomat, care nu fie din Rusia, făcea asta, mai era la fel de respectată Convenția de la Viena? De ce ne temem oare? De când atâta nepăsare față de un suflet? Dacă fata accidentată era copilul diplomatului, el ar fi fost de acord ca făptașul sa rămână nepedepsit? De ce unii sunt mai egali decât alții? Unde au dispărut oare valorile alea morale după care se ghidau strămoșii noștri? De unde până unde Convenția de la Viena dă dreptul unui om asupra vieții altui om?
Ce ne garantează nouă ca omul ala nu va fi plătit foarte bine, de oameni foarte corupți, să ucidă pe cineva pentru ca mai apoi sa fie grațiat?

„Exprimam sincera compasiune fata de rude și cei apropiați, pentru noi esențiala este sănătatea domnișoarei, ambasada se afla într-un contact permanent cu autoritățile spitalului”, a precizat Oleg Malghinov.

Serios??? Și asta o să ii aducă fetei sănătatea înapoi?

Imi este rușine de lumea in care trăiesc. De apariția diplomaților care au voie sa facă orice ii taie pe ei capul, fără să fie trași la răspundere. Dacă voi mai fi întrebată de către cineva ce vreau sa devin când voi fi mare, răspunsul meu va fi simplu : ” Asasină!  ” ….Poate voi fi diplomat sub acoperire, sau poate un medic care sa nu salveze o viata, dacă nu ii sunt băgați bani in buzunar… și  poate asa voi simți că fac parte din societatea actuală!

sigpic18060_5

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s