Aleatoriu…

Nu știe nimeni de ce , când  sau cum … Tot ce știm este că în mod sigur se va întâmpla! Nici nu mai contează motivul, momentul sau modul  Contează doar certitudinea.

Și ce dacă? Ce dacă știm că există un sfârșit, un capăt de drum, o încetare a lucrurilor firești? Cu ce ne împiedică asta să trăim ?- asta e gândirea pe care trebuie să o avem, dar pe care nu o avem cu toții. Nu puține sunt persoanele care de teama sfârșitului, de teama viitorului ,pe care nu îl pot numi altfel decât incert, uită să trăiască momentul acela încărcat de semnificație și numit sugestiv : CLIPĂ …Teama lor este atât de mare încât le înăbușă atât simțul social cât și spiritul ce se vrea a fi tânăr, și care trebuie să fie tânăr.

De ce e atât de important să ai scopuri și să le și atingi ? Oare după ce le atingi cunoști fericirea? Cine poate să spună asta cu siguranță în glas?

Dacă ar fi să rezumăm viața unui om , ar suna cam așa: se naște, știe că trebuie să crească…și crește, știe că trebuie să meargă la grădiniță…și merge, știe că trebuie să termine 8 clase…și le termină, știe că trebuie să facă 4 ani de liceu…și îi face, știe că apoi trebuie să meargă la facultate…și merge, știe că trebuie să se îndrăgostească …și se îndrăgostește, știe că trebuie să își găsească un job…și îl găsește, știe că trebuie să dețină o mașină și o casă…și le deține…știe că trebuie să facă copii…și îi face, știe că va îmbătrâni…și îmbătrânește și într-un final… e conștient de faptul că trebuie să moară….și MOARE. Unde este incertitudinea??? De ce să te gândești la viitor când știi exact ce va urma? De ce să nu trăiești în prezent, fără a te gândi la trecut și așteptând cu nerăbdare viitorul?

Oricum, vei fi ales in mod total aleatoriu !… 🙂

Reclame

2 gânduri despre “Aleatoriu…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s