Suferință dureros de dulce…

Se spune că alături de un pahar cu vin, un vin roșu bun, inspirația și capacitatea de a-ți așterne gândurile în litere și fraze își fac simțite prezența.

Pentru mine vinul roșu poate fi foarte bine înlocuit cu o dezamăgire. Poate să fie o dezamăgire mai mult sau mai puțin violentă, dar neapărat să vină din partea unei persoane pe care o iubesc.

Uneori, nu de foarte multe ori, fiorul acela de pe șira spinării, săgeata aceea care îmi traversează inima, nodul acela din gât, toate astea îmi fac plăcere. Și atunci… gust din picăturile de suferință, pe care sufletul le resimte, atunci când suferința mi se pare dulce, o savurez, o conștientizez, o gust iarăși și iarăși până devine prea multă, atunci… trag de ea și o lungesc, o întind la nesfârșit prin poveștile pe care le țes, de la un fapt ce ține loc de piatră de temelie, o multiplic și o înrăutățesc…

Suferința este dulce dacă știi să te hrănești cu ea! Ea îți poate da energie și putere, te poate face să iei decizii de care te temi dar care îți sunt necesare, te poate ajuta să îți creezi un scut care să te ferească de viitoarele dezamăgiri.

Dezamăgirile sunt necesare! Fără ele, cu toții am fi niște neghiobi, niște visători și nepăsători… Dar mai ales am fi slabi! Și să fii slab este chiar mai rău decât să fii dezamăgit.

Dezamăgirea dispare exact așa cum a apărut… pe nesimțite! 🙂
Imagine

Reclame

4 gânduri despre “Suferință dureros de dulce…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s