(P) De ce sa alegi incalzirea prin pardoseala

Incalzirea casei, in anotimpurile reci, ne da batai de cap multora dintre noi. Facturile, care par ca se maresc de la an la an, ne-au facut sa cautam metode alternative de incalzire a casei in care locuim. Pe aceasta baza, sistemele de incalzire prin pardoseala au fost o idee primita in mod pozitiv de multi dintre noi.

Sistem de incalzire prin paroseala.
Sistem de incalzire prin pardoseala. (sursa foto: gopixpic.com)

De cele mai multe ori, in aceasta perioada a anului, romanii cad, intr-un fel, intr-o depresie de toamna a carui motiv nu il stiu intotdeauna. Ce ne supara, de fapt, este marirea facturilor, o data cu nevoia de a incalzi imobilul in care locuim. In ultimii doi ani, tot mai multe case au fost utilate cu sisteme de incalzire prin pardoseala, pentru ca sunt mai eficiente decat metodele traditionale de incalzire, dar si mai economice.

Tipuri de incalzire prin pardoseala

Oamenii au descoperit, inca din Antichitate, avantajele incalzirii prin pardoseala, promotorii ideii fiind chiar civilizatiile axate pe dezvoltare, din China si Egipt. Aceasta metoda presupune amplasarea corpurilor de incalzire imediat sub nivelul podelei. Astfel, este garantata o degajare relativ uniforma a caldurii. In secolul al XX-lea instalatiile pentru incalzirea prin pardoseala au primit forma pe care o stim in prezent.

In prezent, exista doua tipuri de incalzire prin pardoseala:

  1. Incalzirea electrica prin pardoseala;
  2. Incalzirea termica prin pardoseala.

Ce presupune fiecare tip de incalzire prin pardoseala?

Incalzirea electrica prin pardoseala

Avantaje incalzire electrica prin pardoseala.
Avantaje incalzire electrica prin pardoseala

Sistemul de incalzire electrica prin pardoseala este una dintre cele mai confortabile metode de incalzire. Temperatura calda este distribuita si dispersata uniform in toata camera (lucru care nu se intampla in cazul radiatoarele traditionale pe convectie). Aceasta este solutia perfecta pentru incalzirea camerei tale, pentru ca iti ofera libertatea amenajarii interiorului dupa bunul plac.

Incalzirea termica prin pardoseala

Aceasta metoda permite conectarea a sistemului la orice instalatie obisnuita de calorifere, in functie de capacitatea pompei de recirculatie. Exista doua variante ale incalzirii termice prin pardoseala: poti alege un sistem compact de reglare, cu termostat pentru incaperile individuale sau sistemul cu panou de distributie pentru suprafetele extinse. Functioneaza foarte bine si pentru racirea camerei.

Daca alegi acest sistem de incalzire, trebuie sa stii ca are cateva avantaje importante: pardoseala se incalzeste rapid, in doar 20 de minute; costurile sunt reduse, pentru ca si timpul de reactie este mai redus; capacitatea de incalzire este ridicata, ajungand pana la 80 W/m² la o temperatura a turului de numai 35 °C. De asemenea, aceasta este solutia ideala in asociere cu pompele de caldura. Montarea este relativ usoara si rapida, iar distribuirea caldurii este uniforma.

Avantajele incalzirii prin pardoseala

  • Caldura este repartizata uniform: Astfel, temperatura camerei este constanta, iar confortul termic este ridicat. In plus, tot timpul, podeaua va fi mereu calda, lucru dorit in special de familiile care au copii mici.
  • Faci economie serioasa: Oamenii au senzatia de rece sau cald prin intermediul temperaturii extremitatilor (maini si picioare). O podea calda iti va senzatia de caldura si vei reusi, in acest fel, sa apreciezi corect temperatura potrivita si sa eviti consumul inutil.
  • Designul camerei este imbunatatit: Poti renunta complet la tevi (majoritatea vizibile), calorifere si robineti. O data cu disparitia caloriferului din camera, creste si spatiu, pe care il poti utiliza dupa bunul plac. Un perete, inainte blocat de calorifer, devine liber pentru alte utilizari.

Recomandare personala

Dragilor, acum ca ati aflat (sper) mai multe detalii despre incalzirea casei prin pardoseala, as vrea sa va recomand si un furnizor roman care are o gama variata de solutii si produse pentru incalzirea casei. Calduravie.ro este ajutorul perfect atunci cand vrei sa iti incalzesti casa eficient si sa faci economie. In plus, beneficiati de consultanta gratuita, prin telefon, pentru a fi siguri ca faceti alegerea corecta si potrivita nevoilor voastre. 

caldura vie

Caldura Vie are la baza un concept ce doreste revitalizarea domeniului energiei regenerabile si al solutiilor alternative de incalzire. Ofera solutii eficiente de energie regenerabila prin folosirea panourilor solare ce folosesc atat energia solara (panouri solare termice si termodinamice, pompe de caldura) cat si cea ambientala (panouri solare fotovoltaice) pentru a o transforma in energie electrica.

Pentru incalzirea locuintei, Caldura Vie ofera ca replica variantelor conventionale, panouri radiante, sisteme de incalzire prin pardoseala, termica si electrica, incalzire prin radiatie, convectoare de pardoseala si incalzire prin plinta.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s