(P) Diferenta dintre cosmeticele bio si cosmeticele naturale

Produsele bio au devenit din ce in ce mai cautate si apreciate in ultima vreme. De la produse alimentare si pana la cosmeticele bio, utilizatorii au inceput sa descopere beneficiile oferite de acest tip de produse. Cu toate acestea, foarte multe persoane nu stiu sa faca diferenta intre cosmeticele bio si cosmeticele naturale.

1017322_394894353954450_1761419353_nIn cazul cosmeticelor bio ingredientele cat mai naturale pentru ingrijire si infrumusetare sunt o necesitate. Este important sa stiti ca prin piele pot patrunde foarte usor in organism diverse substantele daunatoare.

Este foarte usor sa confundam cosmeticele bio cu cele naturale, mai ales ca ambele categorii de produse par sa se diferentieze de traditionalele cosmetice si sa ne inspire incredere. 

Inainte de a stabili care este diferenta dintre cele doua categorii de produse, este important sa vedem care sunt beneficiile cosmeticelor bio, beneficii care fac acest tip de produse sa fie din ce in ce mai apreciate de catre femei.

Motive pentru care ar trebui sa utilizam cosmeticele bio

1. Cosmeticele bio NU contin ingrediente chimice nocive! Produsele cosmetice traditionale contin foarte multi conservanti, pentru ca termenul de valabilitate si intrebuintare sa fie unul cat mai mare. Cei mai frecventi si nocivi conservanti, folositi in acest scop, sunt parabenii, despre care se crede ca au potential cancerigen. Alte substante pe­riculoase continute de cosmeticele obisnuite sunt: parfumuri sintetice, propilen glicol sau lauril sulfat. Acestea sunt substante care pot provoca reactii alergice.

2. Cosmeticele bio au ingrediente extrase prin metode naturale din plante cultivate fara ingrasaminte chimice sau pesticide. Acest procedeu este cu siguranta unul destul de costisitor si de lunga durata, motiv pentru care unele produse bio pot fi ceva mai scumpe decat echivalentele lor traditionale.

3. Cosmeticele bio contin foarte multe substante active si organice benefice organismului uman. Uleiurile organice extrase din plante si ceara naturala de albine din cosme­ticele bio reprezinta o garantie a eficientei acestora. Substantele active ca: vitaminele, mineralele, acizii esentiali imbunatatesc aspectul pielii si stimuleaza regenera­rea celulara in mod natural.

Diferenta dintre cosmeticele bio si cosmeticele naturale

Pe eticheta cosmeticelor organice se mentioneaza intotdeauna urmatoarele: 0% parafine, 0% silicon, 0% parabeni. De altfel, eticheta este cea care va ajuta sa faceti diferenta intre cosmeticele bio si cele naturale. Produsele care au pe eticheta mentiunea „natural” au, de regula, ingrediente naturale doar in proportie de 2-3%, restul fiind chimice, coloranti si conservanti.

1403222_452993981477820_1300983746_o

Un produs bio este certificat de anumite organisme abilitate la nivel european sau international. Inscriptia „Bio” sau „Produs organic” te ajuta sa faci diferenta fata de cele care sunt doar „naturale”. Pentru obtinerea certificatului bio, intregul proces de productie este supravegheat de specialist – de la cresterea plantelor, la produsul cosmetic ambalat. 

O ultima mentiune cu privire la produsele bio este aceea ca au un termen de valabilitate mai mic decat cele clasice.    

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s